Senyor difusor acceleri....

Era només qüestió de temps, finalment ha passat el que havia de passar. Ha aparegut el nen entremaliat que, després de fixar-s’hi una mica, ha aconseguit posar potes enlaire el circ de la Fórmula 1. I ho ha fet amb les armes que el mateix circ li ha proporcionat, que no s´no altres que les que converteixen aquest esport en un esdeveniment farcit d’absurditats. Parlo de l’equip Brawn i el seu fantàstic invent, que sense saltar-se cap norma, ha aconseguit que una escuderia sortida del no res i amb un parell de pilots que no són els millors de la graella de tros, hagi esdevingut pràcticament imbatible.

Llegeixo que l’Alonso diu que a la gent “no s’enganxarà a aquest campionat, ja que ni els millors pilots ni els millors equips estan en disposició de lluitar pel títol”. I això no agrada, es clar. Ell ho compara amb una lliga espanyola de futbol on ni Barça ni Madrid tinguéssin cap opció de res. I té tota la raó, però és el què passa quan muntes un esport on l’èxit i el fracàs depenen d’un factor tant poc esportiu com és el descobriment d’una trampeta tecnològica que ho revolucioni tot. Aquesta manera de repartir sort està molt bé per a les competicions de robots que fan els estudiants d’enginyeria, però en una activitat com és la de córrer dalt d’un cotxe, és una forma molt poc esportiva de determinar qui són els millors i els pitjors. O almenys molt poc esportiva en relació als pilots. Segurament seria millor dir que la Fórmula 1 és una competició d’enginyers i no de senyors que condueixen. Seria una apreciació molt més ajustada a la realitat.

A mi em sembla fantàstic que hagi passat això. S’han posat les cartes sobre la taula i no caldrà que ens enganyin més. Si volen ja poden acabar amb aquesta farsa de posar persones dins dels cotxes, que segur que és una idea que fa temps que els ronda pel cap. Així de passada s’estalviaran tots aquests diners que els falten per culpa de la crisi. Comença una nova F1? Comença la F1 autèntica?

Publicat perDeivit Tustei a 13:21  

1 comentaris:

anna ha dit... 18 d’abril del 2009, a les 22:04  

Estic totalment d'acord amb això que escrius. Jo fa temps que penso que la fórmula 1 és una, diguem-ne, "competició" d'enginyers, perquè pel que sembla tot depèn d'ells. Però anant més enllà, des de la meva humil opinió de persona totalment desconeixedora d'aquest tema, crec que totes les competicions del motor depenen en gran mesura d'aquest factor tècnic i molt poc dels pilots.El motociclisme, els rallys... tot plegat són curses de motos i cotxes, és a dir, curses de màquines. Poc té de l'esport més "pur" que fan els autèntics esportistes.

Publica un comentari a l'entrada