La pipa.

Veig uns gira-sols, de lluny, i penso de seguida en les pipes que algun dia produiran. Les pipes que posteriorment la casa Churruca ens servirà dins de les seves inconfusibles bossetes –o bossasses- blaves. Penso en les pipes envasades i a punt per ésser engolides i visualitzo les dues maneres en les que ens solen ser presentades: pelades i sense pelar. De cop, m’envaeix un dubte absolutament ridícul que em pensava que hauria de tenir molt més ben resolt: les pipes, originalment, són pelades o són sense pelar? Sembla clar i totes les informacions apunten cap aquest sentit, que les pipes, surten del gira-sol ja amb la closca posada. Però... qui ho ha vist? Ens en podem refiar d’això? Si podem comprar pipes amb closca i sense, qui ho diu que unes siguin les originals i les altres les tractades? No sembla molt més laboriós el procés industrial necessari per deixar-les totes pelades –sense aixafar-les- , que no pas el procés que s’hauria d’aplicar per cobrir-les de closca? Però... quin sentit tindria “envasar” individualment cada pipa amb un envàs que, evidentment i com tots els envasos, no es menja? M’ho penso una estona i m’entusiasma la idea de creure que, potser, he descobert el secret que ha torturat mitja humanitat durant dècades: com s’ho fan els industrials de la pipa per deixar-les tant ben pelades sense aixafar-les? La qüestió, en realitat, era una trampa. Les pipes ja sortirien pelades del gira-sol, el que farien els industrials de la pipa, en tot cas, seria cobrir-les amb una closca quan els convé.

Sí, ja sé que un entès en la matèria, el propietari d’un camp de gira-sols o algú amb coneixement i sentit comú, em dirà que estic totalment equivocat. Però m’és igual.

Publicat perDeivit Tustei a 19:07  

1 comentaris:

anna ha dit... 11 de gener del 2010, a les 0:07  

A veure, suposo és evident que tu ja saps que les pipes vénen amb pela del gira-sol, però és fascinant imaginar la màquina que les pela. Ara bé, per a mi ja les podrien destruir totes, aquestes màquines, on s'és vist, si la gràcia de compar-te una bossa de pipes és pelar-les al sofà de casa i que la mama et renyi; no sé perquè no suporta que la gent mengi pipes a qualsevol lloc. Viure sol et permet menjar tantes pipes com vulguis allà on vulguis.

Publica un comentari a l'entrada