RAC1 i Apple, Apple i RAC1.

Els informatius de RAC105 s’han passat tot un matí donant una notícia un pèl inquietant. En el brevíssim butlletí que dóna l’emissora a cada punt horari, hi han inclòs una informació sobre una nova aplicació que Apple hauria tret per el seu Iphone. Una aplicació que, pel què sembla, serveix per saber què passa quan no estàs “davant” del teu telèfon (per controlar si algú te’l remena sense que ho sàpigues). A cada hora explicaven la novetat i hi posaven preu: 0,99 euros.

Si això és publicitat encoberta, llavors estem davant d’una autèntica estafa. Perquè aquesta mena d’activitats s’han d’avisar. A la televisió hi posen el cartellet de “telepromoció”, a la ràdio suposo que haurien de buscar un símil. I si, en canvi, és fruit de la natural tria de notícies que l’editor de l’informatiu ha de fer cada dia, el què hi ha és una manca de professionalitat terrible.

Al programa El Món a RAC1 (a l’altra emissora de la casa), fa temps que cada vegada que Apple mou un dit ho destaquen dins les notícies. No només ho han fet quan la marca de la poma ha tret algun artefacte que hagi suscitat prou interès com per justificar la inclusió de la novetat dins les notícies, sinó que alguna vegada han donat com a notícia autèntiques bajanades relacionades amb el tema. Al principi creia que això tenia a veure amb l’afició del conductor del programa per aquesta mena d’afers, però cada vegada veig més clar que aquí hi ha alguna cosa que no quadra. La notícia d’avui sobre la nova aplicació de l’Iphone, ha acabat de reblar el clau.

L’altre dia escoltava com en Jordi Basté deia que compraria un IPod (amb els diners de la seva butxaca) i l’ompliria de les cançons que posa cada matí (comprant-les a l’Itunes, amb els diners de la seva butxaca). Potser sí que se’ls hi està escapant de les mans la comèdia.

Publicat perDeivit Tustei a 19:22  

4 comentaris:

Unknown ha dit... 22 de gener del 2010, a les 19:40  

Encara recordo amb carinyo la secció "L'IPod del Tu Diràs". Llavors la pituïtària ja em va advertir de certa ferum. Però bé, tampoc ho trobo especialment greu.

Deivit Tustei ha dit... 22 de gener del 2010, a les 20:09  

Evidentment, no passa res per fer una mica de propaganda o donar alguna notícia dins d'El Món, quan donen notícies no tant importants; però incloure la notícia d'una nova aplicació de l'Iphone en un butlletí horari.. em sembla que passa de mida. Per molt que sigui RAC105 i que vulguin amanir els butlletins amb notícies una mica diferents.

Anònim ha dit... 22 de gener del 2010, a les 20:40  

Collons. Un dels pesats dels amics de rac1 donant la vara un altre cop. Que fotin el que vulguin. Si el Basté es gasta calers de la seva butxaca doncs és el seu problema. Quines collonades. I si tenen un conveni amb Apple, on és el problema? Com quan anuncien els premis de Wala enlloc del Decathlon. De debó, quina manera de criticar sempre.

Oriol Boix

Deivit Tustei ha dit... 22 de gener del 2010, a les 20:42  

Estem parlant d'un butlletí de notícies.

"Última hora: Apple treu una aplicació de l'Ihpone per saber si la teva parella te'l mira quan no hi ets".

El genial Iu Forn podria aprofitar-ho per la seva secció dels divendres al Versió.

Publica un comentari a l'entrada