Avall

1998, 2000, 2002. Cada vegada queda més lluny aquell Madrid que va fer-nos homes. Aquell Madrid que primer va guanyar-ne una de rebot, després una segona amb autoritat i, finalment, una tercera que el deixava en una tal posició de superioritat, que resultava insultant per a la resta. Aquell Madrid, una mica desmanegat però terriblement eficaç, ha desaparegut.

Penso que, potser, el Madrid no ha superat mai uns vuitens de final d’aquesta Champions moderna. Potser l'última vegada que va jugar uns quarts, ho va fer després de superar aquella prescindible segona lligueta amb la qual es carregava inútilment de partits els jugadors. No ho sé. No puc buscar-ho. Remenar entre la estadística recent del Madrid a la Champions és com llençar-se daltabaix d’un avió sense paracaigudes; el més probable és acabar mort de l’ensurt abans d’impactar amb el terra.

En aquella època en què el Madrid guanyava Copes d’Europa, l’equip no era res de l’altre món. Els números d’alguna de les lligues jugades el mateix any en què l’equip es convertia en campió d’Europa podien ser absolutament desastrosos. Però era igual. Ara, escolto com aquest home que fa posar tant nerviós, aquest que fa dir-se Maldini, diu, a la SER, que “és a la lliga, el torneig de la regularitat, on es demostra la grandesa d’un equip”. No, no siguis imbècil, Maldini. No ens passem de subnormals, que ja l'hem fet prou, el subnormal. A aquestes altures, la lliga, cas de guanyar-la, podem anar-la a llençar pel vàter de seguida. És inútil.

Guanyar la Champions no es pot posar com a exigència cada temporada. Ni tant sols arribar a la final. Però hi ha determinats clubs de futbol que tenen el deure moral de ser cada any a quarts de final; tot sovint a les semifinals; de tant en tant a la final; i, sempre que la sort acomapanyi, guanyar. Jo no sé on havíem col·locat el llistó, però el que sembla clar és que fa ja massa temps que no hem saltat cap llistó, per fàcil que ens l’haguem posat.

Publicat perDeivit Tustei a 23:12  

1 comentaris:

Anònim ha dit... 10 de març del 2010, a les 23:19  

En el futbol modern, dedicar-se a guanyar la lliga es una ruina. Porto mil anys dient que el que es te que fer es una lliga europea i que la lliga espanyola se la disputin valencias i sevillas, pero barça i madrid a jugar cada setmana contra els millors d'europa que per aixo ho son.
El Madrid porta anys fent equips d'estrelles i a europa fan mes el blocs d'equips.

Publica un comentari a l'entrada