Això del futbol televisat

El meu proveïdor habitual de Martini dels dissabtes, en Fabi, entra agitat al seu bar, exhibint, orgullós, una tarja de GolTV. Aquesta tarja representa per ell una angoixant victòria sobre el problema que l’ha fet patir i dormir malament aquestes últimes setmanes. L’incògnita, ara, és saber si, finalment, aquesta tarja, acompanyada del pertinent adaptador, serà compatible amb la televisió del seu bar. “Però és que me l’havia de jugar”, em diu, suat, i amb la seva habitual cara d’il•lusió. Efectivament: se l’ha hagut de jugar. No tenia altra sortida. La manera tant barroera en la que s’ha aprovat la llei de la televisió digital de pagament, no ens permet cap altra forma de veure tots els partits del nostre equip favorit que no sigui havent-nos-la de jugar. En el cas del bar d’en Fabi –el Pròleg-, proclamat per algun dels seus habituals, a la premsa comarcal, com la “República Independent del Barça”, i recobert sovint fins a dalt de tot de simbologia barcelonista, això és una qüestió de vida o mort. Tant primordial és per aquest bàrman el disposar de tots els partits del Barça, que en més d’una ocasió m’ha assegurat, posant-se seriós i enfosquint la mirada, que de no ser per la retransmissió –i celebració- dels partits de la passada temporada, ja hauria, segurament, hagut de tancar. Perquè llavors diguin que això del futbol no dona de menjar a ningú més que als futbolistes i als seus incomptables familiars.

A casa, això del futbol televisat, ho hem solucionat d’una altra manera. Un correu de Digital+ avisant de la creació del Canal+ Liga, ens va dur a un web on vam fer clic a un enllaç que deia “abona-t’hi ara” i no ens n'havíem ni adonat, que ja estàvem pagant 15 euros més cada mes (una trampa molt ben parada per totes aquelles persones que no es miren gaire el que cliquen). Amb això del Canal+ Liga, es veu que ens perdrem tres partits del Barça i tres del Madrid, que aniran en exclusiva per GolTV (el Getafe – Barça d’aquesta jornada mateix, per exemple). En contrapartida, el que tingui GolTV, però no tingui Digital+, es perdrà els sis o set partits d’aquests dos equips que en exclusiva donarà Canal+. Un embolic, escoltin.

Mentrestant, en Fabi, al seu bar, haurà de tenir-ho tot. GolTV, Digital+ i qui sap quina quantitat d’aparells per fer-ho funcionar a la perfecció. Tenint en compte que els usuaris no particulars, paguen un preu més alt per tenir totes aquestes coses (traspassant, així, part del benefici obtingut amb l’exhibició pública dels partits, a les proveïdores del servei), no sé pas si tanta molèstia sortirà a compte per mantenir la merescuda denominació de feu barcelonista que aquest bar s’ha guanyat a pols. La cara il•lusionada amb que el propietari ha entrat aquest migdia a l’establiment, fent voleiar la tarja de GolTV i cridant “ho he aconseguit!”, bé hauria de valdre, però, perquè mantinguem l’esperança de que tot plegat serà a fi de bé.

Publicat perDeivit Tustei a 16:22  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada