Estimat líder

Esmorzant, llegeixo una notícia provinent d’aquell país asiàtic tant interessant que de nom li diuen Corea i de cognom del Nord. Diu la notícia que ha sigut “executat el cap de la reforma monetària” que es va aplicar a aquell país ara fa uns mesos. Segons diu la notícia, Pak (així es deia el senyor), va ser executat per ser considerat “responsable d’haver portat el país a la ruïna econòmica d’una forma deliberada.”

És una notícia que tant et pot fer esclatar de riure com et pot fer plorar. És un gag digne de Polònia (el programa...) això d’executar la persona responsable d’haver aplicat una determinada política econòmica, quan aquesta política fracassa. Corea del Nord és, de fet, un país que tant aviat pot fer molt de riure, com molta llàstima. El surrealisme que es desprèn de les poquíssimes notícies que ens arriben de la mà dels seus veïns del sud és d’una tal magnitud, que hom té la desconcertant sensació d’estar davant d’una pel·lícula impossible de catalogar com a drama o com a comèdia.

Es veu que no és la primera vegada que Kim Jong-il ordena assassinar algú que ha fet malament la seva feina. El 1997, el responsable d’Agricultura del Partit dels Treballadors (únic partit polític que existeix al país, és clar), Seo Kwan-hee, va ser executat en públic arran de la gana que va assolar el país després, suposo, de l’aplicació d’alguna política no del tot encertada.

Ara tocaria fer la broma fàcil, la que a tothom li ve indefectiblement al cap després de llegir una notícia com aquesta: aquí no hi quedaria ni l’apuntador si s’apliquessin aquests mètodes tant expeditius a l’hora de castigar un polític que l’ha cagada. Però no ho faré, perquè encara m’estic pensant si ric, o si ploro.


Alguna altra cosa sobre Corea del Nord.

Publicat perDeivit Tustei a 19:18  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada